Troubadour

De troubadour is van oudsher een soort muzikale boodschapper.

Reizend van kasteel naar kasteel sprokkelt hij het laatste lokale nieuws bij elkaar en zet dat om in liedjes, die hij tijdens zijn verblijf op een kasteel of burcht de bewoners en de eigenaar ten gehore brengt, in ruil voor een periode onderdak en voedsel. Telefoon en internet was er nog niet en dit bleek een handige manier om nieuws over te brengen.

Het bekende lied ‘De Troubadour’ van Lenny Kuhr geeft dat mooi weer.

In de hoedanigheid van troubadour loop ik rond tussen de gasten en zing en speel diverse liedjes vanuit het troubadourgenre, zoals liedjes van Boudewijn de Groot, Cornelis Vreeswijk, Dimitri van Toren, Robert Long, Herman van Veen, alsmede Bob Dylan, Leonard Cohen, Cat Stevens, ga maar door.

Zonder versterking optreden maakt eventuele geluidsoverlast nihil en u hoeft zich geen zorgen te maken over verstaanbaarheid van uw gasten.

De interactieve troubadour

Deze manier van werken is tevens zeer geschikt om interactief met de gasten bezig te zijn. In plaats vanaf een podium een hele zaal te vermaken, kan ik nu van persoon tot persoon werken, wat de interactie ten goede komt. Al rondlopend beschik ik over meer dan 200 liedjes die ik uit het hoofd ken, zodat er geen tekstboeken nodig zijn, dan alleen in bijzondere gevallen.

Tot slot: gasten kunnen altijd liedjes aanvragen, en als ik ze ken, dan speel ik ze graag.

Is het aangevraagde liedje mij niet bekend, of staat het niet in mijn repertoire, dan zoek ik iets uit wat in de buurt komt.

Ik ben u graag van dienst als troubadour.

troubadour Gelderland
troubadour Friesland
troubadour vrijbuiter Drenthe